АрхивНа 04.05.2020г. около 00.19 ч. в гр. София  ж.к. Св.

...
АрхивНа 04.05.2020г. около 00.19 ч. в гр. София  ж.к. Св.
Коментари Харесай

Хулигани си спретнаха страшно меле и не проявиха милост, съдът им върна жеста

 Архив
На 04.05.2020г. към 00.19 ч. в гр. София  ж.к. " Св. Троица ", Димитър С. в съучастничество с Виктор И. и неустановени все още лица,  посредством нанасяне на удари в региона на главата с палка, предизвикали на М.М. закрита черепно - мозъчна контузия,  осъществила разстройство на здравето краткотрайно рисково за живота, по хулигански подбуди, при проява на безотговорност и неуважение на откритите от закона правила, закононарушение по чл.131, ал.1, т.12, вр. 129 алинея 2 вр. ал.1, вр. член 20 ал.2, вр. ал.1 Наказателен кодекс.

След получен сигнал в 03 РУ-СДВР, за сборичкване сред мъже в ж.к. " Св. Троица ",  на място е изпратен патрул. Пристигналите полицейски чиновници открили потърпевшия М.М. в тежко положение. Той бил с очевидно счупена лява ръка и до момента в който бил в схващане обяснил, че дружно с приятелите си С.Т., И.И., М.Р., П.В. и И.С., стоял на беседка пред блока. След това видели шест автомобила да стопират на улицата и от тях да слизат към петнадесет индивида с маски на лицата и тръби в ръцете и са побягнали в разнообразни направления. М.М. бил настигнат от четири - пет индивида,  които го свалили на земята и почнали да му нанасят голям брой удари по цялото тяло и главата.

След като съседи от блока са вдигнали звук, нападателите са се изплашили и са потеглили с колите си. На място е пристигнал екип на ЦСМП и е откарал М.М. в болнично заведение. След обзор било открито, че М.М. неотложно би трябвало да бъде настанен в болница. Към момента той е в медикаментозна кома.  На  М.М. е породена закрита черепно – мозъчна травма; строшаване на втора и трета предкиткови кости на лявата ръка, както и голям брой мекотъканни пострадвания.  С разпореждане от 08.05.2020 година към наказателна отговорност са привлечени обвинените Димитър С. и Виктор И.

Предвид високата социална заплаха на действието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Димитър С. и Виктор И. за период до 72 часа, след приключването, на които ще бъде направено и импортирано искане до СРС за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение " Задържане под стража ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР